Universitatea Politehnica, precizări despre incendiul din instituție: 'A fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii' / FOTO

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 16-02-2021 21:57
Actualizat: 16-02-2021 23:29

Conducerea Universității Politehnica din București a adus, marți seară, într-un comunicat de presă, precizări despre incendiul produs la instituție.

Precizări referitoare la incendiul izbucnit în după amiaza zilei de 16.02.2021 într-una dintre clădirile Universității Politehnica din București (UPB) situată în campusul universitar din Splaiul Independenței nr. 313.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantități importante de fum.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Incendiul a fost prompt semnalat de către personalul de serviciu în urma declanșării sistemelor de detecție și avertizare la incendiu și la fața locului s-a deplasat un număr de peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit imediat. Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat și incendiul a fost stins în scurt timp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire, la momentul producerii incidentului, a fost evacuat de urgență, conform procedurilor standard în astfel de situații. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Universitatea Politehnica din București mulțumește ISU București și membrilor echipajelor de intervenție pentru profesionalism, rapiditate și implicare.