Rezultatul vizitei Maiei Sandu la Bruxelles: Republica Moldova va primi un ajutor uriaș pentru atenuarea efectelor pandemiei

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 17-02-2021 12:46

Republica Moldova va primi un ajutor financiar de la Uniunea Europeană pentru depășirea crizei economice și sanitare provocată de pandemie. Ajutorul are valoarea de 15 milioane de euro.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că miercuri a semnat decretul care permite acceptarea ajutorului de la UE.

Este vorba despre suma de 15 milioane de euro pe care statul moldovean o va utiliza pentru redresarea economică. Acordarea ajutorului a fost stabilită în timpul vizitei la Bruxelles a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Magistraţii îi scriu lui Cîţu - Scrisoare deschisă împotriva desfiinţării SIIJ, 'singura unitate de parchet în afara controlului şi influenţei politice'

„Astăzi, ca urmare a discuțiilor avute în cadrul vizitei mele la Bruxelles, am semnat Decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene destinată pentru atenuarea efectelor pandemiei. Acordul prevede o donație de 15 milioane de euro, ajutor pentru depășirea crizei sanitare și economice. Am semnat acest decret pentru a face posibilă acordarea finanțării pentru Republica Moldova în contextul în care lipsește un guvern cu atribuții depline. Vom urmări cu atenție alocarea acestor fonduri”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Alte ajutoare pentru Republica Moldova au fost acordate de România.