Institutul de Geriatrie 'Ana Aslan', cel care ajută românii să rămână tineri, are 2.000 persoane pe lista de așteptare

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 20-02-2021 09:39

E coadă mare la tinerețe. Românii caută secretul pentru a rămâne tineri și neliniștiți. La 69 de ani de la înfiinţarea Institutului de Geriatrie „Ana Aslan”, numărul persoanelor care apelează la aceste servicii este în creştere.

La început femeile erau cele care se preocupau să găsească secretul tinereţii. Acum o fac mult mai serios și bărbații. Lista de așteptare e lungă, duce chiar până la suprasolicitarea capacității institutului. Managerul institutului spune că privații nu sunt concurență, ci ajutor bine-venit, potrivit alephnews.ro.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

„Pe lângă acest sistem de internare continuă în care cura de tratament durează două săptămâni, avem şi ambulatorii. În regimul ambulatoriu sunt la fel, 12.000-13.000 de persoane care vin în fiecare an şi beneficiază de tratament. Noi în prezent avem o listă de aşteptare undeva la 2.000 de persoane. Este o listă pe care o avem de la un an la altul. Ne bucurăm că apar centre private care pot prelua o parte din pacienţi”, a spus Anca Ștefan, manager la Institutul „Ana Aslan”.

„În primul rând nu este un sistem concurenţial, ci unul complementar. Pentru că sunt o parte de servicii pe care noi nu le putem oferi şi care se oferă în privat, la fel de bine cum privatul nu poate oferi serviciile pe care le oferim noi”, a adăugat Anca Ștefan.

Și acum jumătate de secol cererea pacienţilor era mai mare decât capacitatea de tratare. De-a lungul timpului, multe personalităţi au căutat secretul tinereții la Ana Aslan. Astăzi, și apartamentul doctorului Ana Aslan este și el disponibil.

„Ana Aslan în perioada în care a condus, atât institutul cât și activitataea de cercetare a institutului a avut ca și pacienti nume sonore ca Charlie Chaplin, Familia Kennedy, Salvador Dali, Genaralul Mao, Marlene Dietrich, Charles de Gaulle. Chiar avem câteva obiecate lăsate de aceste persoanlități și dăruite profesoarei”, a spus Anca Ștefan.