Intervenție în Delta Dunării pentru salvarea unui bărbat căzut în apă

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 20-02-2021 10:48

Un bărbat care noaptea trecută a căzut într-un canal din Delta Dunării a sunat la 112 pentru a-l anunța pe dispecer că nu are nevoie de ajutor și că se îndreaptă către o localitate. Totuși, mai multe echipaje de la ambulanță, pompieri și poliție s-au deplasat la fața locului.

Incidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropierea localității Ilganii de Sus. Un bărbat a sunat la 112 pentru a anunța că a căzut în apă, dar a refuzat ajutorul echipelor de intervenție, spunând că se îndreaptă spre localitatea tulceană, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

Deoarece persoana putea intra în hipotermie, mai multe echipaje de la poliție, pompieri și ambulanță au plecat în misiune.

„Deși acesta nu a solicitat ajutor ținând cont de temperaturile scăzute de afară și persoana putea intra în hipotermie un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea cu o ambarcațiune SAR au pornit imediat în căutare. Persoana în vârstă de 50 ani a fost găsită în apropierea localității Ilganii de Sus și a fost predată echipajului de ambulanță prezent la fața locului. După ce a fost monitorizată acesta a refuzat transportul la spital. Echipele de căutare au fost formate din pompieri, 2 agenți din cadrul postului de Poliție Maliuc și un echipaj al Ambulanței private Delta”, au anunțat reprezentanții ISU Tulcea.