GALERIE FOTO - Jandarmii au suflet: au plătit tratamentul unui cerb rănit la picior

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 23-02-2021 22:52

Jandarmii buzoieni au salvat un cerb care nu mai putea merge deoarece era rănit la un picior. Ei au strâns bani pentru medicamente și, cu ajutorul unui medic veterinar, l-au îngrijit. Animalul a început să se recupereze și la final va fi eliberat în sălbăticie, informează Mediafax.

Cerbul este îngrjit de aproape o săptămână de două angajate ale Jandarmeriei sub îndrumarea unui medic veterinar. Starea de sănătate i s-a îmbunătățit după ce a primit antibiotice. Medicamentele au fost cumpărate cu banii jandarmilor, iar hrana este asigurată de reprezentanții unui ocol silvic.

„Dupa 5 zile de îngrijiri medicale acordate cu pasiune de colegele noastre Beatrice și Ana, sub coordonarea medicului veterinar Valentin Doană, starea de sănătate a cerbului înregistrează o evoluție bună, astăzi reușind să pună pentru prima dată pe pământ piciorul rănit!

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Plăgile infectate au fost drenate, i-au fost administrate antibiotice și antiinflamatoare și, pentru a ajuta organismul să se recupereze, a fost deparazitat și vitaminizat, toate costurile medicamentelor folosite fiind suportate prin sumele de bani donate de jandarmii buzoieni.

A fost vizitat permanent de reprezentanții Gărzii forestiere și ai Ocolului Silvic Siriu, cărora le mulțumim pentru hrana pusă la dispoziție”, au povestit jandarmii, pe Facebook.

Cerbul a primit numele Ghica. Jandarmii l-au ales deoarece este un nume românesc, de nobil.