Timișorenii EVACUAȚI din cauza unei dezinsecții s-au ÎNTORS ACASA: orașul e ACUM sufocat de SMOG

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 24-02-2021 09:22
Actualizat: 24-02-2021 10:18

Timișorenii evacuați din blocul unde s-a făcut dezinsecție cu o substanță periculoasă s-au întors acasa, miercuri dimineața, anunță ISU Timiș.

Timișorenii care au fost evacuați marți noaptea din blocul de pe Calea Șagului s-au putut întoarce acasă miercuri dimineața, în siguranță, potrivit ISU Timiș.

 

Operațiunile de detecție monitorizare CBRN la imobilul din Calea Șagului, atât în scara blocului cât și în spațiul comercial, au fost reluate în jurul orei 6.00 și nu s-au mai detectat substanțe toxice în aer.

Astfel, începând cu ora 07.00, locatarii s-au putut întoarce în siguranță în locuințe, cu recomandarea de a ventila spațiile.

În urma măsurătorilor făcute de specialiștii ISU Timiș au fost detectate substanțe periculoase în spațiul comercial din Timișoara unde s-a făcut dezinsecția, substanța folosită fiind insecticid CY10.

Toate persoanele de pe scara blocului, respectiv 70 de locatari, între care 12 copii, au fost evacuate. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, au transmis salvatorii.

Însă, haosul e departe de a fi gata în oraș. Astăzi, timișorenii au avut neplăcerea să fie sufocați cu un nor de smog care acoperă mai multe zone din oraș.