USR, în pană de profesioniști. Viitorul prefect de Timiș s-a remarcat prin apărarea unui pedofil

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 25-02-2021 09:37
Actualizat: 25-02-2021 09:38

Surpriză în Timiș. USR a decis că propunerea partidului pentru funcția de prefect este un avocat cunoscut, care a apărat însă și unul din cele mai controversate personaje din Capitala Banatului.  Avocatul Zoltan Nemeth, desemnat de USR să ocupe funcția de prefect al județului, l-a apărat pe Răzvan Nedelcu, patronul companiei Îngerii Galbeni. Nedelcu a terorizat cetățenii din Timișoara ridicând ani de zile mașinile parcate în parcarea unui lanț de magazine și percepând sume uriașe pentru recuperarea lor.

A fost ridicat de oamenii legii abia după ce în oraș au fost organizate proteste și Nedelcu a izbit un polițist cu mașina în timp ce fugea din calea oamenilor nemulțumiți. Ulterior, în cadrul cercetărilor, s-a dovedit că Nedelcu era și pedofil.

Judecătorii Curții de Apel l-au condamnat definitiv la 16 ani și 6 luni de închisoare cu executare după ce, în primă instanță, Nedelcu a încasat o pedeapsă totală de 17 ani și 2 luni de închisoare cu executare. Apărătorul acestuia a fost avocatul Zoltan Nemeth.