Reacția Ralucăi Turcan după ce Gabriela Firea a avertizat că-i face plângere penală

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 25-02-2021 18:27

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat joi că este „o declarație politicianistă” afirmația prim-vicepreședintelui PSD, Gabriela Firea legată de intenția de a face plângere penală celor din Guvern, după ce comisiile parlamentare au respins amendamentul social-democraților privind dublarea alocației de stat pentru copii.

Citește și: Călugării dezbină coaliția. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos: 'O risipă populistă' .

„Este o declaratie, asa cum ati spus. Nu are rost sa...intru intr-o dezbatere care este pur politicianista. E o lipsa de respect daca as comenta o declaratie politicianista”, a zis Raluca Turcan.

Firea a declarat joi la Antena 3, după ce comisiile parlamentare au respins amendamentul social-democraților privind dublarea alocației de stat pentru copii, că le va face plângere penală miniștrilor Muncii și Finanțelor, Raluca Turcan respectiv Alexandru Nazare. Firea a explicat că Guvernul nu vrea să pună în aplicare o lege adoptată de Parlament și promulgată de șeful statului.

Amendamentul PSD prevede creşterea alocaţiilor la 300 de lei pentru copiii de la 2 ani la 18 ani, și la 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi.

Amendamentul PSD se referă la majorarea alocației astfel cuM prevedea legea privind dublarea alocației de stat pentru copii.