Scandal mare în Primăria Capitalei: contre dure între PNL și USR-PLUS. Nicușor Dan merge pe sârmă

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 26-02-2021 12:12

Suspendarea PUZ-urilor a încins spiritele în cadrul Primăriei Capitalei, iar negocierile dintre PNL și USR-PLUS sunt extrem de dure. Cele două formațiuni au amânat deja cu peste o oră începerea ședinței Consiliului General, asta pentru că nu reușesc să ajungă la un acord.

Citește și: LISTA miniștrilor care își țin la secret consilierii personali: transparență până se ajunge la oamenii șefului

USR-PLUS a venit în Comisia Juridică cu amendamente prin care PUZ-urile din Capitală se suspendă pentru o perioadă de 24 de luni. Varianta este susținută și de primarul general, Nicușor Dan.

În schimb, cei de la PNL doresc o perioadă mai scurtă, termenul agreat ar fi cel de trei luni. Totuși, liberalii ar fi dispuși să accepte și un termen de 6-9 luni, dacă Nicușor Dan le promite că în această perioadă vor fi rezolvate problemele.

Practic, la primul test major, PNL și USR-PLUS arată cât este de fragilă coaliția de la Capitală, iar Nicușor Dan ajunge să meargă ca pe sârmă între cele două partide care îl susțin.