Orban face apel la trei miniştri de la PNL, USR şi UDMR - Elevii au de suferit pentru că Guvernul a 'uitat' să emită norme metodologice

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 27-02-2021 17:32
Actualizat: 27-02-2021 17:39

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PNL Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Focşani, că la prima şedinţă a coaliţiei de guvernare se va discuta problema decontării de către autorităţile locale a transportului şcolar, menţionând că trebuie emise normele metodologice de aplicare în acest sens a legii.

Orban a participat la dezbaterea pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Consiliul Judeţean Vrancea.

Cu acest prilej, preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a ridicat problema decontării transportului şcolar, menţionând că nu se pot deconta cheltuielile elevilor pentru că nu au fost emise normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.

Ludovic Orban a menţionat că Ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să se înţeleagă în această problemă.

"Acolo problema este simplă - trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect", a spus Orban, potrivit Agerpres.

La dezbatere au participat mai mulţi primari din Vrancea, precum şi europarlamentarul Siegfried Mureşan, deputaţii Ion Ştefan şi Ionel Dancă.