Inspectorii vamali din Constanța au reținut mărfuri susceptibile de contrafacere, în valoare de aproximativ 231.000 euro

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 01-03-2021 17:18

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit, în data de 25 februarie 2021, diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 231.000 euro, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

"În data de 25 februarie 2021 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul social în Bucureşti, au reţinut 1330 bucăţi parfumuri şi 990 bucăţi căşti audio pentru telefon mobil, susceptibile a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală pentru mărcile ,"King'', "Carolina Herrera'', "Paco Rabanne'', "Apple'', "Cuba Original'', se spune într-un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metroul din Cluj-Napoca s-a lovit de un 'bulgăre de sare', proiectul ar putea fi amânat. Ce spune Emil Boc

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 231.000 euro.

Instituţia menţionează că potrivit prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.