Stephen Hendry, regele snooker-ului din anii ’90, a revenit la Openul Gibraltarului, după o pauză de aproape 9 ani

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 03-03-2021 17:26

Stephen Hendry s-a întors în circuitul competițiilor de snooker profesionist, la 52 de ani, după o pauză de aproape 9 ani, redebutând într-o competiție cu puncte la Openul Gibraltarului.

Extrem de talentat, feroce și ambițios, scoțianul Stephen Hendry a ajuns în vârful ierarhiilor în snooker la o vârstă foarte fragedă. Deține o serie de recorduri, printre care și cel de cel mai tânăr campion mondial la Teatrul Crucible, din Sheffield, câștigat la doar 21 de ani, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ion Iliescu: ‘Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali’

Este recordman cu cele mai multe titluri supreme, deținând 7 trofee în vitrină. De asemenea, este jucătorul de snooker care a ocupat prima poziție a clasamentului general timp de 9 ani, performanță neegalată până azi.

A realizat 11 break-uri maxime recunoscute oficial și 776 de break-uri de peste 100 de puncte, ultimul chiar marți, în meciul care a marcat revenirea sa în circuitul profesionist, după 9 ani.

Ultima sa reprezentație oficială a fost la Campionatul Mondial din 2012. Atunci, în primul tur realizase cel de al 11-lea break maxim al carierei, după care, în turul doi a fost învins categoric de Stephen Maguire, Hendry având unele probleme de sănătate cu care se lupta deja de ani buni.

Întoarcerea surpriză a lui Hendry la Gibraltar Open, la nouă ani de la retragere, a retrezit amintirile fanilor de pretutindeni.

Scoțianul a pierdut la prima sa apariție din 2021, în fața englezului Mathew Selt, cu 4-1, realizând totuși un break de peste 100 de puncte, cel cu numărul 776 din carieră.