Maria Soţkova, suspendată zece ani de Federaţia rusă de patinaj artistic pentru încălcarea regulamentului antidoping

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 03-03-2021 23:06

Federaţia rusă de patinaj artistic a anunţat miercuri suspendarea Mariei Soţkova pe o perioadă de zece ani ca urmare a încălcării regulamentului antidoping, scrie Reuters.

Federaţia a indicat că suspendarea patinatoarei va fi valabilă până în aprilie 2030, potrivit unor informaţii aceasta fiind învinuită anul trecut că a depus un document fals pentru a justifica utilizarea unei substanţe interzise, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

În vara anului trecut, Maria Soţkova (20 ani) anunţa că se retrage din sportul profesionist invocând probleme de sănătate.

Soţkova a făcut atunci anunţul pe contul său de Instagram unde a explicat că după o serie de insuccese a început să acuze probleme de sănătate care au obligat-o în final să ia ''decizia dificilă'' de a abandona patinajul.

Aceste insuccese, scria Soţkova, au împiedicat-o să continue lupta, ''în ciuda dorinţei sale de a face acest lucru'', iar apoi ''a concluzionat că acesta este sfârşitul''.

Sportiva menţiona la acea vreme că nici sprijinul psihologic nu a ajutat-o la restabilirea echilibrului.

''Mi se rupe sufletul. Îmi revizuiesc viaţa cu lacrimi în ochi şi îmi amintesc de oamenii care au crezut în mine, mi-au dat putere, iubire şi mi-au dedicat timpul lor, îmi voi aminti mereu de ei'', spunea patinatoarea.

În timpul carierei sale sportive, Soţkova a ocupat de două ori locul 4 la Campionatul European de patinaj artistic şi de două ori a terminat pe locul 8 la Mondiale.