DOVADA VIDEO că jandarmii din Brașov AU CHEFUIT, fără a respecta orice normă sanitară, la pensionarea unui șef

Autor: R. V.
Publicat: 04-03-2021 16:01
Actualizat: 04-03-2021 18:09

Mai mulţi jandarmi braşoveni au participat la o petrecere cu ocazia trecerii în rezervă a unui șef, fără respectarea normelor de protecţie anti-COVID. S-a constituit o comisie specială care să ancheteze ce s-a întâmplat în unitate.

"Filmare trucată la Gruparea Mobilă de Jandarmi „ Burebista ” Brașov Un „ binevoitor ”, care pare a fi membru al unui serviciu de informații, ne-a trimis un filmuleț despre care afirmă că a fost realizat duminică 28.02.2021, în jurul orelor 23.00 în fața comandamentului Grupării Mobile de Jandarmi „ Burebista” Brașov. Înregistrarea în cauză, ar reprezenta momentul pensionării unui erou local, domnul locotenent-colonel Rusu Daniel-Claudiu ! Spun că filmul este o făcătură a „ serviciilor ” , deoarece sunt convins că domnul locotenent-colonel Rusu Daniel-Claudiu nu ar fi permis o asemenea manifestare, care se putea întâmpla numai pe vremuri, în biroul lui Sică Mandolină din sediul guvernului ... Cu stimă, Președinte Lucian MATEI", scriu ]n postare Asociația Civică Acvila, cei care au distribuit filmul.

Citește și: Ion Iliescu: ‘Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali’

„Am luat la cunoștință despre manifestarea care a avut loc în unitatea noastră. Astfel, în seara zilei de 28 februarie, la ieșirea din misiune, efective din cadrul unei subunități mobile, pe fondul trecerii în rezervă a șefului ierarhic, i-au adus acestuia mulțumiri pentru activitatea depusă în calitate de militar, fapt materializat prin aclamații și urări. În ceea ce privește atitudinea cadrelor militare de a se manifesta fără respectarea măsurilor de protecție individuală la nivelul unității noastre s-a stabilit o comisie pentru a verifica acest fapt și pentru a se lua măsurile legale care se impun”, a transmis IJJ Brașov.

Întrebați de ce este nevoie de o comisie, jandarmii au spus că în imagini apar cadre militare.

În imagini apar angajații Grupării de Jandarmi Mobile Burebista Brașov, care-și fac poze îngrămădiți și fără măști de protecție.

Ulterior, Jandarmeria Brașov a anunțat că s-au încălcat regulamentele interne și urmează să se stabilească sancțiunile, „în funcție de gradul de vinovăție al fiecărui participant”.