'Verdictul' psihologului criminalist Tudorel Butoi în cazul Onești: La 112 trebuie aduși cei mai experimentați ofițeri

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 04-03-2021 21:36

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat joi, la Antena 3, că dacă la 112 era un ofițer cu experiență, el ar fi „mirosit” gravitatea situației din Onești și problema s-ar fi putut rezolva discret.

Citește și: VIDEO Renate Weber ARUNCĂ ÎN AER România: Se pot DESFIINȚA toate pensiile speciale, cu excepția celor ale magistraților! .

„Ar trebuie sa tragem invataminte pentru politie. Toata povestea este de maxim doua ore, realizata cu discretie, de maxim 10 oameni si o inchideau. Omul asta nu a avut treaba cu politia, cu pompierii, cu salvarea, el a cerut sa vina cel cu care era in litigiu pe apartament. Pai asta e ceva ce nu poate face un dispecer la 112? La 112 trebuie sa puneti cei mai experimentati ofiteri pe care ii aveti in perioada de trecere spre pensie. Cineva cu experienta simțea cazul. Il suna pe seful politiei, 'Dle comandant, avem o belea, un nebun s-a baricadat intr-o camera cu doi oameni, le tine sabia la gat si se simte nedreptatit', atunci comandantul venea acolo cu cine trebuia si cu avocatul. Asta e negociere, mai dai, mai iei, mai cedezi. 'Uite, astia sunt cei cu care ai treaba, da-ne oamenii'. Dar pleaca de la 112, n-a simtit potentialul criminal. Ce cautau sub fereastra pompierii, salvarea? Nu aveau nicio treaba in povestea asta”, a declarat Tudorel Butoi. El a menționat că persoanele care răspund la apelurile 112 „sunt tratați în unități ca telefoniști”.

„O soluție este cea utilizată la Passaris, super periculos. I-au aruncat prin ușă grenada de paralizie sonoră și luminoasă, în 40 de secunde ești legumă”, a adăugat acesta.