Cristina-Elena Dinu, deputat PSD Giurgiu: 'În loc să-și vadă de treabă, miniștrii lui Florin Cîțu joacă ping-pong și cu măștile copiilor'

Autor: Bran Irina Alexandra
Publicat: 05-03-2021 14:51
Actualizat: 05-03-2021 14:55

Deputata PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, citică aspru decizia potrivit căreia elevii trebuie să poarte măști de protecție împotriva COVID-19 în timpul orelor de sport, dar și lipsa de consecvență a miniștrilor guvernului Cîțu redată prin contradicțiile publice între Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Totodată, Cristina-Elena Dinu amintește că România este este una dinte puținele țări din Europa ce menține obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi la orele de sport.

Vezi și: Alertă în București: Tânărul care amenința că se sinucide s-a aruncat în gol de pe clădirea căminului

Niciun alt stat UE nu impune o asemenea măsură. Austria, Belgia, Cehia, Estonia, Finlanda, Suedia – nu au prevederi privind obligația purtării măștii în timpul orelor de educație fizică, Bulgaria și Italia prevăd reguli de distanțare între persoane, dar fără purtarea măștii, Franța permite orele de educație fizică doar în aer liber, unde masca nu e obligatorie, iar Luxemburg și Slovenia prevăd obligativitatea măștii doar în vestiare și în timpul deplasării la locul în care se desfășoară ora de educație fizică, dar nu în timpul activității sportive”.

Faptul că miniștrii nu au putut să ia o decizie în privința acestei măsuri este o „lipsă de profesionalism și de respect și  față de copii și părinți, spune Cristina-Elena Dinu.

Deputata subliniază faptul că obligativitatea măștii în timpul orelor de sport nu este recomandată de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit cărorara masca nu trebuie purtată în timpul exercițiilor fizice pentru că îngreunează respirația, de umezește rapid și favorizează prezența și dezvoltarea micro-organismelor.