ULTIMA ORĂ Timișoara intră în carantină! Șeful CJ Timiș critică decizia: 'Nu sunt de acord...'

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 06-03-2021 16:26
Actualizat: 06-03-2021 16:56

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, astăzi, ca Timișoara și localitățile limitrofe Moșnița Nouă, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda să intre în carantină din cauza creșterii ratei de infectare cu COVID 19.

Decizia intră în vigoare din 8 martie, ora 00,00, timp de două săptămâni.

Președintele CJ Timiș Alin Nica a spus la Antena3 că nu este de acord cu această decizie, precizând că această măsură ar trebui dublată de o creștere a numărului de vaccinări.

Dominic Fritz vorbește despre carantinarea Timișoarei: Situația este mai dramatică decât oricând. Medicii sunt speriați

„Nu sunt de acord cu carantinarea în orice circumstanțe și oricum sau doar de formă, pentru că am văzut că o carantinare chiar și de cinci ori, cum a fost în cazul Dumbrăviței, n-a avut absolut niciun efect. Cred că această măsură de carantinare ar trebui dublată de o creștere a numărului de vaccinări și cred că ar putea fi o soluție de durată pentru scăderea acestui indice”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Conform deciziei luate, sâmbătă, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00,00 în perimetrul vizat este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Totodată, în interiorul localităţilor se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

În perioada următoare se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program nonstop.

Se va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul centrelor comerciale şi parcurilor se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi de persoană, cu respectarea normelor de distanţare.