Al patrulea titlu cucerit de Andrei Rublev în ultimele şase luni - A câștigat turneul de la Rotterdam

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 08-03-2021 10:48

Rusul Andrei Rublev a câştigat duminică turneul de tenis de la Rotterdam (Olanda), trecându-şi astfel în palmares al patrulea titlu ATP în mai puţin de şase luni, după ce l-a învins în finală, cu 7-6 (7/4), 6-4, pe ungurul Marton Fucsovics, după o oră şi 50 minute de joc, potrivit Agerpres.

Rublev, numărul 8 mondial, a pierdut un singur meci de la debutul sezonului 2021, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, în faţa compatriotului său Daniil Medvedev, locul 3 ATP, care a acces până în finala primului Grand Slam al anului, câştigat de sârbul Novak Djokovic.

Citește și: VIDEO 'LECȚIA' de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj - Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

În vârstă de 23 ani, Andrei Rublev reuşise anterior să se impună în alte trei turnee de categoria ATP 500, la Hamburg, Sankt Petersburg şi Viena, toate desfăşurate în a doua jumătate a anului 2020.

Jucătorul rus a ajuns astfel la 20 de victorii consecutive în meciurile disputate la turneele ATP 500, ultimul său eşec datând din februarie 2020, la turneul de la Dubai, în faţa britanicului Daniel Evans. Începând din 2009, doar elveţianul Roger Federer (28 de victorii) şi britanicul Andy Murray (21) au reuşit serii mai lungi de victorii la această categorie, subliniază site-ul ATP.