Trei persoane, aproape de moarte la Vâlcea: au fost intoxicate cu monoxid de carbon de la o centrală termică

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-03-2021 21:28
Actualizat: 09-03-2021 21:29

Trei persoane din oraşul Băbeni s-au intoxicat cu monoxid de carbon, marţi seara, acestea fiind asistate de pompieri şi echipaje medicale de la Ambulanţă şi transportate la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu, informează Agerpres.

Reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că persoanele transportate la spital s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o centrală termică.

"Angajaţii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în această seară pentru acordarea de îngrijiri medicale preliminare în cazul a trei persoane intoxicate cu monoxid de carbon în oraşul Băbeni. La faţa locului s-au deplasat o ambulanţă SAJ cu medic, una SMURD Vâlcea şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor s-a constatat că este vorba de două femei şi un bărbat, care sunt conştienţi, aceştia intoxicându-se cu monoxid de carbon de la o centrală termică alimentată cu gaz. După acordarea de îngrijiri medicale preliminare, toate cele trei persoane au fost transportate la spital", a spus Cătălin Popescu.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea a menţionat că acesta este al treilea caz de intoxicaţie cu monoxid de carbon în mai puţin de o săptămână în judeţ, unde sâmbătă o minoră de 14 ani a murit în urma unei intoxicaţii cauzate de instalaţia de încălzire a apei.