Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care prevede înfiinţarea Institutului Teologic Creştin după Evanghelie 'Timotheus' din Bucureşti

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-03-2021 13:30

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care prevede înfiinţarea Institutului Teologic Creştin după Evanghelie "Timotheus" din Bucureşti.

S-au înregistrat 313 voturi favorabile, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raluca Turcan bate cu pumnul în masă: 'Să încheiem cu ipocrizia. Sporurile trebuie să fie strict pe două dimensiuni'

Proiectul de lege, iniţiat de Guvern, are ca obiect de reglementare înfiinţarea Institutului Teologic Creştin după Evanghelie "Timotheus" din Bucureşti, ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ.

"Se înfiinţează Institutul Teologic Creştin după Evanghelie "Timotheus" din Bucureşti, ca instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, cu sediul în localitatea Bucureşti, Str. Episcopul Radu nr.53-55, Sector 2", prevede proiectul.

Institutul va avea în componenţă Facultatea de Teologie Pastorală cu specializarea/program de studii acreditat "Teologie creştină după evanghelie pastorală", cu predare în limba română, precum şi alte facultăţi şi specializări, programe de studii, acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale.

Personalul didactic şi nedidactic din instituţia care a fost autorizată să funcţioneze provizoriu se preia, în condiţiile legii, la instituţia nou-înfiinţată, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi.

Institutul va dispune de patrimoniu propriu, care constă din patrimoniul iniţial al fondatorilor, la care se adaugă patrimoniul dobândit ulterior, fiind compus din bunuri mobile şi imobile şi din creanţe.

În caz de desfiinţare, dizolvare sau lichidare, patrimoniul Institutului Teologic Creştin după Evanghelie revine fondatorilor.

Cheltuielile privind funcţionarea institutului se asigură din veniturile proprii dobândite în condiţiile legii, precum şi din alte surse, în conformitate cu prevederile legale.

Pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice învăţământului superior, Institutul va fi monitorizat pe o perioadă de 3 ani, conform metodologiei elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Camera Deputaţilor este for decizional.