Europarlamentar USR-PLUS: NU STS a tăiat accesul Ministerul Sănătății la baza de date. A fost o decizie politică

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 11-03-2021 15:36

Europarlamentarul USR-PLUS, Ramona Strugariu, susține că a discutat cu cei de la STS și nu aceștia au tăiat accesul Ministerului Sănătății la platforma data.gov.ro. Strugariu arată că aceasta a fost o decizie politică greșită și cere ca responsabilii să-și asume.

Citește și: Profesorul Benedek Imre: Fratele meu a murit legat de pat. Avem filmare în care imploră să fie lăsat să plece

”Update: am discutat personal cu STS şi le mulțumesc pentru clarificări. Nu ei gestionează platforma data.gov.ro nici nu au putere decizională în ceea ce priveşte felul în care este administrată. Platforma este în responsabilitatea guvernului.

Secretariatul General al Guvernului are de răspuns, prin urmare, la întrebările pe care le-am adresat în postarea anterioară. Îi rog să o facă deschis şi rapid, pentru că sunt răspunsuri de interes public - național şi european. Voi adresa această solicitare şi în scris. În funcție de răspunsuri, voi decide cum acționez mai departe.

Şi să nu-mi răspundeți, vă rog, că e vina unui inginer de sistem sau a vreunui administrator. Asta e o decizie politică pe care trebuie să şi-o asume cineva şi să răspundă de ce a procedat aşa”, scrie Ramona Strugariu.