Fotbalul, nou motiv de conflict între USR şi PNL - Primarul Braşovului vrea să desfiinţeze echipa Corona, PNL şi PSD se opun

Autor: Florin Pușcaș, Redactor
Publicat: 12-03-2021 16:55
Actualizat: 12-03-2021 17:50

UPDATE

Propunerea primarului orașului Brașov, Allen Coliban, privind desființarea secției de fotbal seniori a clubului Corona, a fost respinsă de Consiliul Local. Consilierii PNL și PSD au votat împotriva proiectului propus de edilul USR.

Știrea inițială

Primăria Brașov vrea să desființeze secția de fotbal seniori a Clubului Municipal Corona. Primarul USR susține că secția a fost înființată doar pentru a satisface orgoliile politice și înghite sume importante de bani de la buget. Reprezentanții PNL și PSD se opun ideii și vor dezbatere, transmite Mediafax.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a convocat vineri o ședință extraordinară a Consiliului Local, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind desființarea secției de fotbal seniori a Clubului Municipal Corona. Reprezentantul USR susține că echipa din Liga a III-a nu are fani și consumă sume importante de bani.

„Motivele principale țin de buget, de perspectiva competițională, dar mai ales de spiritul fotbalului brașovean. Această secție de fotbal a fost înființată doar pentru a satisface orgoliile politice ale celor care au condus acest oraș. Aceasta înghite, în momentul de față, sume importante, generând performanțe apropiate de cele ale altor cluburi brașovene, care nu beneficiază de susținere din banii publici”, a anunțat primarul Brașovului.

Reprezentanții PNL și PSD susțin că secția nu poate fi desființată în timpul campionatului și solicită ca o decizie să fie luată la finalul sezonului. Liberalii și social-democrații mai spun că desființarea echipei în timpul campionatului poate fi sancționată de Federația Română de Fotbal și atacată în instanță de jucătorii și angajații clubului care au contracte de muncă. În plus jucătorilor și antrenorilor li se îngrădește dreptul la muncă deoarece nu se mai pot transfera la alte echipe până la vară, precizează cei de la PSD.

Problema va fi discutată în ședința de vineri a Consiliului Local Brașov.