VIDEO Manifestații violente în Myanmar: Cel puţin şase protestatari au fost ucişi de forţele de ordine

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 13-03-2021 19:09

Cel puţin şase protestatari au fost ucişi de forţele de ordine în Myanmar, unde activiştii au marcat împlinirea a 33 de ani de la moartea unui student, deces care a dus la o revoltă faţă de guvernarea militară, relatează Reuters.

Trei oameni au fost ucişi şi alte câteva persoane au fost rănite după ce poliţia a deschis focul asupra celor care participau la un protest în Mandalay. Altă persoană a murit în oraşul Pyay, iar două persoane au fost ucise la Yangon, noapatea trecută, după ce poliţiştii au tras asupra manifestanţilor, potrivit news.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu reacționează la atacul lui Florin Cîțu: ‘Pramatia aia schizoidă m-a făcut terorist’

“Forţele de ordine au împiedicat iniţial accesul ambulanţei la răniţi. Până s-au hotărât să permită accesul ambulanţei, unul dintre răniţi a ajuns în stare critică şi apoi a murit”, a declarat pentru Reuters un protestatar în vârstă de 23 de ani din Pyay.

Aceste decese au survenit în contextul în care liderii din SUA, India, Australia şi Japonia s-au angajată să coopereze pentru a readuce democraţia în Myanmar.

Până acum, peste 70 de persoane au murit în Myanmar în timpul protestelor care au avut loc după ce las 1 februarie, când armata a îndepărtat printr-un puci de la putere guvernul ales.

Protestele de sâmbătă au izbucnit după ce în social media au apărut îndemnuri de a se marca moartea în 1988 a lui Phone Maw, student împuşcat mortal de forţele de ordine.