Întâlnire DECISIVĂ pentru Paști: Florin Cîțu și Raed Arafat negociază cu reprezentanții cultelor religioase

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 24-03-2021 21:40
Actualizat: 25-03-2021 08:18

Premierul Florin Cîțu are o întâlnire decisivă cu reprezentanții cultelor religioase oficial recunoscute în România, joi, la ora 11!

La discuțiile la care vor participa și oficiali de la Secretariatul de Stat pentru Culte se va decide procedura pentru Paștele romano-catolic și protestant care va avea loc pe 4 aprilie.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

La negocieri vor participa și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor - Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Deciziile care se vor lua joi vor fi valabile doar pentru sărbătorile creștinilor romano-catolici și protestanți. Pentru restul creștinilor, care sărbătoresc Paștile pe 2 mai, inclusiv ortodocșii, vor urma alte discuții.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine! .