Noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat: Marea Britanie a fost scoasă

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 25-03-2021 23:45
Actualizat: 26-03-2021 13:21

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Raed Arafat a anunțat că Marea Britanie a ieșit din lista galbenă.

Persoanele care se întorc în România din Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, pentru că această țară nu mai este între țările cu risc epidemiologic ridicat, scrie Mediafax.ro.

Citește și: Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie)

Întoarcerea din alte ţări înseamnă încă intrarea în carantină sau izolare la domiciliu pentru cel puţin zece zile. Este vorba de statelor cu risc epidemiologic ridicat: Teritoriul Insulelor Wallis și Futuna, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Cehia, Estonia, Bonaire, San Marino, Muntenegru, Ungaria, Iordania, Serbia, Seychelles, Curacao, Polonia, Liban, Aruba, Andorra, Bulgaria, Cipru, Suedia, Macedonia de Nord, Malta, Palestina, Franța, Uruguay, Bahrain, Italia, Kosovo, Slovenia, Republica Moldova, Olanda, Brazilia, Slovacia, Monaco, Austria, Luxemburg, Belgia, Kuweit, Bosnia și Herțegovina, Chile, Letonia, Paraguay, Africa de Sud.

Citește și: Avocatul Poporului cere clarificări de la Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan în legătură cu plata gărzilor pentru personalul medical și gărzile obligatorii neplătite .