Coliziune între două trenuri în Egipt: Sunt cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi

Autor: Bran Irina Alexandra
Publicat: 26-03-2021 14:42

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise şi 66 rănite, vineri la prânz, în urma coliziunii a două trenuri de călători în oraşul Sohag din sudul Egiptului, a anunţat Ministerul Sănătăţii egiptean, potrivit AFP şi Reuters, citate de AGERPRES.

Imagini transmise de presa locală arată vagoane de tren deraiate deasupra unui canal cu apă. ''Trenurile s-au ciocnit în timp ce rulau cu viteză nu foarte mare, ceea ce a condus la distrugerea a două vagoane şi la răsturnarea unui al treilea'', declară o sursă de securitate.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

Potrivit autorităţii feroviare egiptene, o persoană ar fi declanşat frâna de urgenţă, provocând astfel oprirea primului tren, iar cel de-al doilea l-a lovit din spate.

Egiptul are una dintre cele mai vechi şi mai extinse reţele feroviare în regiune, iar accidentele soldate cu victime sunt frecvente.

În februarie 2019, o locomotivă care nu era manevrată de un mecanic a pătruns într-o platformă a staţiei de tren din Cairo, provocând un incendiu care a ucis 31 de persoane. Accidentul feroviar cel mai mortal a avut loc în 2002, când peste 360 de oameni au murit după ce un tren a luat foc.