Republica Moldova vrea să impună starea de urgență: Hotărârea Guvernului a apărut deja în Monitorul Oficial

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 31-03-2021 12:27

Hotărârea Guvernului din 30 martie 2021, privind instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost publicată în Monitorul Oficial, informează STIRI.MD.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Executivului de marți, 30 martie, și a fost susținută cu votul unanim a Cabinetului de miniștri. O hotărâre finală urmează să fie aprobată de Parlament, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Hotărârea prin care cere reinstaurarea stării de urgență în Republica Moldova a fost aprobată. Astfel Executivul propune ca în cel mai scurt timp Parlamentul să declare stare de urgenţă pe întreg teritoriul țării. Actul publicat în Monitorul Oficial urmează a fi dezbătut în Parlament.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

În hotărâre nu este menționat termenul instituirii stării de urgență. La 8 martie 2020 în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile. Măsura a fost luată în urma depistării primului caz de COVID-19 în țara noastră.

Amintim că, astăzi, la orele 14:00, deputații se întrunesc în ședință neplanificată, anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Legislativului. Instituirea stării de urgență ar putea fi susținută și de Parlament.