Un fost bolnav de COVID-19 a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc un aparat de curăţenie şi dezinfecţie

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 31-03-2021 16:10

Un om de afaceri care a fost tratat de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a donat secţiei de pneumologie a unităţii sanitare un aparat de curăţare şi dezinfecţie cu abur uscat şi saturat.

Potrivit unui comunicat al SJU Miercurea Ciuc, aparatul, în valoare de 18.000 lei, a fost donat de firma unui bărbat care a fost pacientul secţiei de pneumologie şi care a declarat că, în acest fel, îşi exprimă mulţumirea pentru îngrijirea exemplară de care a avut parte, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD

"Am adus această donaţie cu acelaşi sentiment călduros cu care am fost îngrijit aici", a spus Póra Róbert, citat în comunicatul menţionat.

Managerul spitalului, dr. Konrád Judit, a mulţumit pentru donaţia oferită şi a precizat că, de mai bine de un an, în secţiile care îngrijesc bolnavii COVID-19 se desfăşoară o activitate intensă, iar "aprecierile dau forţă celor care lucrează aici".

Medicul şef al secţiei de pneumologie, dr. Dombi István, a mulţumit, la rândul său, pentru donaţie şi a precizat că pandemia durează de mai bine de un an şi cu toţii simt greutatea acestui an, dar angajaţii fac tot posibilul pentru îngrijirea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

În comunicatul de presă citat se precizează că în dimineaţa zilei de 31 martie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, erau internaţi 57 pacienţi cu COVID-19. Dintre aceştia, 6 pacienţi au avut nevoie de îngrijire de terapie intensivă.

Dr. Dombi István a a precizat că majoritatea cazurilor sunt grave, iar pe lângă cei internaţi, zilnic sunt consultaţi mulţi pacienţi în sistemul internărilor de zi.

Medicul i-a sfătuit pe cei care prezintă simptomele infectării cu noul coronavirus, să sesizeze medicul de familie şi să se prezinte la spital pentru consultaţie, unde se efectuează examinare roentgen şi analize de sânge.

"Dacă starea pacientului nu este gravă, poate să se vindece acasă, dar dacă are nevoie de spitalizare este important să primească îngrijirea de specialitate cât mai repede. Cei care au testul pozitiv, pot să se prezinte fără bilet de trimitere la această consultaţie, cei fără test trebuie să aducă bilet de trimitere de la medicul de familie. Consultaţiile se fac pe bază de programare, iar programările se pot obţine la numărul de telefon: 0758 117669", se mai arată în comunicatul SJU Miercurea Ciuc.

Informaţiile furnizate de Instituţia Prefectului Harghita arată că în ultimele 24 ore s-au înregistrat 41 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni fiind internaţi 154 pacienţi.

Incidenţa cazurilor de infectare este în judeţul Harghita de 1,21 la mia de locuitori.