Finala turneului feminin de tenis de la Miami Open: Ashleigh Barty vs. Bianca Andreescu

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 02-04-2021 21:32

Finala turneului feminin de tenis de la Miami le va opune sâmbătă seara pe britanica Ashleigh Barty, numărul mondial și pe canadianca de origine română, Bianca Andreescu (9 WTA). Portalul wtatour.com a prefațat meciul cu declarații și o analiză a celor două finaliste.

Este pentru prima dată când Barty, în vârstă de 24 de ani, și Andreescu, în vârstă de 20 de ani, se confruntă într-un turneu WTA, potrivit mediafax.ro.

Citește și: VIDEO Eliminare după 17 secunde de joc la un meci din Brazilia

Ambele jucătoare sunt considerate a fi foarte bine înzestrate și pregătite tactic. Ambele posedă abilitatea de a executa oricare lovitură, oricât de pretențioasă, din manualul de tenis, și au IQ-ul necesar pentru a construi jocul în cel mai potrivit fel cu putință, dat au și creativitatea de a improviza și de a rezolva problemele atunci când este nevoie.

Ashleigh Barty se află înaintea finalei la capătul unei serii de 11 victorii la Miami fiind prima dată în carieră când are oportunitatea de a-și apăra un titlu obținut anterior. Britanica revine impresionant la forma unui număr 1 mondial, jucând deja a doua finală, în doar patru turnee în care a participat în 2021, după ce a revenit, la capătul unui an de pauză forțată de o accidentare.

„Bianca a demonstrat în turneele mari că are abilitatea de a învinge și cele mai puternice adversare și știu că are un mod extrem de fizic de a se deplasa în jurul terenului”, a spus Barty pentru wtatour.com. „Are brațe foarte bune și are opțiuni de lovire din ambele părți.”, a mai completat australianca.

Canadianca Bianca Andreescu este considerată una dintre atracțiile turneelor WTA, în cel mai bun mod posibil. Adesea, nimic nu o scoate în evidență față de adversarul ei. Cu toate acestea, campioana US Open din 2019 are obiceiul de a deturna atenția asupra sa la fiecare meci pe care îl joacă. Atât repertoriul său larg de lovituri, cât și îndemnurile vocale cu care se încarcă, fac din ea vedeta spectacolului sportiv. Când e în formă, tenisul ei poate părea irezistibil.

Numerele confirmă acest lucru. De la începutul Indian Wells 2019, Andreescu a jucat 38 de meciuri. Douăzeci și trei din ele au durat trei seturi, iar ea a câștigat 20 dintre acestea.

Anul acesta, apetitul lui Andreescu pentru emoțiile jocurilor în trei seturi nu a fost estompată. Ea a ajuns în 2021 la un total de 8 meciuri duse în decisiv, din care a câștigat 7, ultimele 4 fiind chiar la Miami Open, toate extrem de animate.