Concurs cu dedicație la Ministerul Sănătății? (presă)

Autor: Radu Pop
Publicat: 05-04-2021 20:00
Actualizat: 05-04-2021 21:02

Consiliul de coordonare al Institutului Național de Sănătate Publică îi atrage atenția ministrului Sănătății asupra riscului de scădere a standardelor profesionale ale viitorului director al institutului. Acesta urmează să fie numit fără concurs, prin selecție de dosare, și în baza unei fişe a postului din care au fost excluse condițiile de vechime și specialitate medicală, potrivit spotmedia.ro:

  • INSP a rămas fără director general în data de 7 martie 2021. Pe 10 martie, secretarul de stat Andreea Moldovan semna pentru ministrul Vlad Voiculescu fișa postului directorului INSP: acesta trebuie să fie ori cadru didactic, ori medic primar în domeniile sănătate publică/epidemiologie/igienă, să aibă experiență în muncă 10 ani și experiență în specialitate 5 ani.
  • Pe 18 martie 2021, conducerea INSP cere declanșarea concursului pentru ocuparea postului de director general, dar conducerea Ministerului Sănătății nu dorește să organizeze un concurs pentru șefia INSP și preferă o procedură rapidă de selecție de dosare. De asemenea, Ministerul Sănătății decide să schimbe și fișa postului. Din noua fișă a postului dispare complet experiența de lucru necesară ocupării postului. Nu mai este așadar necesar ca directorul general să aibă vreo experiență în muncă sau specialitate.
  • În momentul încetării mandatului dnei Pârvu, presa a scris că postul ar fi pregătit pentru consilierul ministrului Sănătății, Marius Ungureanu. Întâmplător sau nu, noua fișă a postului pentru funcția de director general INPS i se potrivește mănușă dlui Ungureanu.