Indicele bursier european STOXX 600 a atins un nivel record, pe fondul optimismului general

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 06-04-2021 14:38

Indicele european de referință STOXX 600 a atins marți un record, recuperând toate pierderile provocate de pandemie, pe măsură ce investitorii au pariat pe o redresare economică rapidă la nivel mondial, stimulată de planurile de stimulare și de programele de vaccinare, relatează Reuters.

Indicele a urcat cu 0,8% până la 435,7 puncte, cu peste 60% în plus față de minimele de anul trecut și peste maximul istoric anterior de 433,90 puncte atins în februarie 2020, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ungaria ar putea deveni prima țară membră a UE care aderă la Banca Eurasiatică de Dezvoltare

Indicele german DAX a crescut cu 1,1%, CAC 40 din Franța a crescut cu 0,6%, recuperându-se după scăderile de anul trecut, iar FTSE 100 din Marea Britanie s-a majorat cu 1,2%.

Și principalii indici de pe Wall Street au înregistrat luni maxime istorice, după ce datele au indicat o puternică recuperare a pieței forței de muncă din SUA și a activității comerciale.

Sectoarele sensibile din punct de vedere economic, cum ar fi sectorul bancar, produsele de bază și producătorii de automobile au revenit puternic în acest an, stimulând acțiunile europene.