Dominic Fritz se crede în CAMPANIE: după ce Robu a TĂIAT copaci pe mai multe străzi, anunță că el vrea să mute arborii

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 06-04-2021 16:44

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, vrea să mute mai mulți arbori de pe Calea Bogdăneștilor în diferite zone ale orașului. Decizia a fost luată înainte de startul lucrărilor de modernizare a străzii și vine după ce fostul primar, Nicolae Robu, și-a câștigat antipatia votanților din cauză că a tăiat copaci din mai multe zone.

Lucrarea de pe Calea Bogdăneștilor presupune reabilitarea trotuarelor, construirea de piste de bicicliști, lărgirea drumului și modernizarea liniei de tramvai. În jurul căii de rulare a tramvaiului vor fi plantați pomi, iar copacii existenți vor fi mutați în alte zone ale orașului, conform Mediafax.

„Pe colegii din primărie i-am rugat să găsim o modalitate pentru a salva cei câțiva arbori valoroși de pe această stradă și să îi replanteze în alte zone din oraș. La final, vom planta oricum câteva sute de arbori ce vor încadra noile linii de tramvai, care și ele vor fi înierbate. În total, pe Bogdăneștilor vom avea aproape 10.000 de mp de spații verzi noi”, a anunțat Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul mai susține că lucrarea trebuie să fie gata în vara anului 2023, însă șantierul ar putea fi închis până la finalul anului 2022. Împreună cu modernizarea străzii Grigore Alexandrescu, lucrarea reprezintă cel mai ambițios proiect de infrastructură din ultimii zeci de ani, în Timișoara, precizează Dominic Fritz.

„Calea Bogdăneștilor, împreună cu strada Grigore Alexandrescu - pe care se desfășoară deja lucrări și pentru care am primit 6 milioane de lei din fondul de rezervă al premierului -, cu pasajul Solventul - aflat în proiectare - și podul Solventul - a cărui proiectare o scoatem la licitație - vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei”, a explicat Dominic Fritz.