Curente diferite de gândire în USR și PLUS: se pregătește o răsturnare de situație/ SURSE

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 15-04-2021 12:25

Liderii USR și PLUS au ședințe peste ședințe în aceste zile, iar în cadrul coaliției s-au cristalizat cel puțin trei ”școli de gândire”, mai ales în tabăra PLUS, cei care reprezintă facțiunea radicală.

Citește și: SURSE - Miniștrii USR merg la ședința de Guvern: confruntare directă cu Florin Cîțu

1. Un prim curent este cel prin care coaliția USR-PLUS iese definitiv de la guvernare și se pregătește de 3 ani de opoziție feroce împotriva PNL. Combatanții acestui curent susțin că electoratul ar putea vedea această ieșire ca pe o trădare și mai ales ca pe șansă oferită celor de la PSD să emită pretenții de guvernare.

2. Un al doilea curent este cel care ar conduce la o răsturnare de situație. Coaliția USR-PLUS ar urma să rămână la guvernare, însă îl vor susține tot pe Vlad Voiculescu pentru funcția de ministru al Sănătății. O astfel de decizie ar genera un nou război al nervilor în coaliția de guvernare, dar cei de la USR-PLUS ar miza pe dorința lui Klaus Iohannis de a face pace.

3. Un al treilea curent de gândire este cel în care ar fi sacrificat Vlad Voiculescu, USR-PLUS ar rămâne la guvernare, dar ar solicita celor de la PNL să le dea un minister, drept compensație pentru deranjul provocat.