Glasgow Rangers, meci amical cu Arsenal Londra, cu ocazia aniversării a 150 de ani a scoțienilor

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 16-04-2021 19:23

Clubul scoțian de fotbal Glasgow Rangers a anunțat vineri că va organiza un meci amical pe Ibrox Stadium în compania englezilor de la Arsenal, în data de 17 iulie 2021, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea clubului.

Glasgow Rangers, club la care evoluează românul Ianis Hagi, și Arsenal Londra au o lungă și bogată istorie comună, prima lor partidă având loc în 1933, în cadrul unei confruntări cunoscute la acea vreme ca „Meciul Campionilor”, potrivit mediafax.ro.

Acest meci s-a transformat într-un eveniment anual, ca o mărturie a prieteniei profunde întreținute de managerul lui Rangers, Bill Struth, și cel al tunarilor, Herbert Chapman.

Arsenal a fost adversarul celor de la Ranger și în amicalul celebrării a 100 de ani de existență a clubului scoțian.

„Așteptăm cu nerăbdare să-l întâmpinăm pe fostul jucător al lui Rangers, Mikel Arteta și echipa sa, pe Ibrox, în iulie” spun organizatorii.

Din păcate, din cauza restricțiilor actuale, legate de pandemia de coronavirus, fanii lui Arsenal nu vor putea participa la meci.

Directorul comercial și de marketing al Rangers, James Bisgrove, a comentat: „Aniversarea a 150 de ani de la înființarea clubului este una special pentru clubul nostru de fotbal și sunt încântat că Arsenal a acceptat invitația noastră de a reveni pe Ibrox, pentru un meci amical la fel de special.”

„Odată cu relaxarea situației Covid-19, sperăm că vom putea accepta un număr semnificativ de susținători pe stadionul Ibrox, pentru a sărbători nu numai aniversarea clubului, ci și câștigarea a celui de al 55-lea titlu de campioană”, a mai spus Bisgrove, pentru site-ul oficial al clubului.

Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a declarat: „Așteptăm cu nerăbdare să mergem pe Ibrox, ca parte a pregătirilor noastre pentru sezonul 2021/22.”

„M-am bucurat de două sezoane incredibile la Rangers și abia aștept să mă întorc la Glasgow și să simt atmosfera incredibilă de pe Ibrox. Va fi un mare test în presezon, împotriva campionilor scoțieni ai lui Steven Gerrard.”, a mai spus Arteta, pentru rangers.co.uk