Emoții mari pentru Florian Bodog: senatorii decid dacă îl aruncă în ghearele DNA

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 21-04-2021 08:03
Actualizat: 21-04-2021 09:27

Plenul Senatului va dezbate, miercuri, de la ora 9,30, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Potrivit site-ului Senatului, votul va fi secret, cu bile.

Vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu a menţionat că PNL a decis ca "votul să fie deschis 'pentru' în orice speţă similară, astfel încât justiţia să îşi poată desfăşura procedurile".

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a afirmat că "a trecut vremea în care Senatul acorda protecţie unor parlamentari". "Toţi senatorii USR vor fi prezenţi şi vor vota, la vedere, în favoarea solicitării Justiţiei", a spus Radu Mihail.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi că senatorii social-democraţi vor vota, în plenul Senatului, în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul colegului lor.

"Senatorii PSD s-au abţinut, ieri (luni, n.r.), la votul din Comisia juridică. Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei Puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmării penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare, e un lucru, până la urmă, normal", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei grupului PSD din Senat.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, declara luni că plenul va decide în cazul solicitării DNA în cazul lui Bodog, menţionând că raportul comisiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor anticorupţie.

Votul în Comisia juridică fost secret. S-au exprimat şase voturi "pentru" şi unul "împotrivă" şi au fost şase abţineri.

Senatorul Florian Bodog, audiat luni în Comisia juridică, susţine că "nu se va sustrage cercetării".