Liga I - Un nou pas greșit pentru Craiova

Autor: George Traicu
Publicat: 21-04-2021 21:10

FC Botoşani a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, 1-1 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Gazdele au deschis scorul prin albanezul Realdo Fili (12), după o greşeală a lui Nicuşor Bancu. Universitatea a reuşit egalarea pe final, prin Andrei Ivan (80), din pasa lui Matteo Fedele, ambii intrând după pauză.

Cele două echipe au terminat meciul în inferioritate, după ce Mihai Bălaşa (U Craiova) şi Eduard Florescu (FC Botoşani) au fost eliminaţi în urma unei altercaţii.

Universitatea a solicitat penalty în min. 13, la un duel între fundaşul Andrei Chindriş şi atacantul Ivan Mamut.

Fiecare formaţie a avut câte o ocazie bună în prima repriză, oaspeţii prin Mamut (31), cu un şut din voleu de la 20 de metri, iar botoşănenii prin Fili (40), la o ieşirea hazardată a portarului Mirko Pigliacelli.

Universitatea a dominat jocul şi în repriza secundă, dar a ratat prin Dan Nistor (48), al cărui şut a fost blocat în careu de Chindriş. În min. 57, Mamut a trimis mingea în transversală, după care Marius Constantin a reluat peste poartă din şase metri. Constantin a trimis pe lângă poartă în min. 60, tot cu capul.

Şi FC Botoşani şi-a creat ocazii bune de gol, prin Enriko Papa (66) şi Hamidou Keyta (80), dar de fiecare dată Pigliacelli a apărat.

Universitatea e neînvinsă de şapte etape, dar în ultimele patru a obţinut egaluri. Universitatea nu mai primise gol de şase etape.

În sezonul regular, rezultatul a fost 0-0 la Botoşani, iar la Craiova s-a impus Universitatea cu 1-0. Universitatea a câştigat şi meciul din Cupa României, cu 1-0, la Botoşani, în sferturi.

FC Botoşani are o singură victorie în ultimele nouă etape, patru egaluri şi patru eşecuri.

AFC Botoşani - Universitatea Craiova 1-1 (1-0), Stadion Municipal - Botoşani
Au marcat: Realdo Fili (12), respectiv Andrei Ivan (80).
Cartonaşe roşii: Mihai Bălaşa (U Craiova, 90+3), Eduard Florescu (FC Botoşani, 90+3).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Mihai Marius Marica (Bistriţa); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Constantin Ţolea (Galaţi) - LPF