Jandarmeria Română a adus Sfânta Lumină în Transilvania

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 02-05-2021 09:56

Colonelul Cristian Paliștan, comandantul Jandarmeriei Brașov, alături de preotul militar Ion Epaminond Boroș, au preluat de la Aeroportul Otopeni Lumina venită din Țara Sfântă, relatează basilica.ro

„O misiune ce poartă o înaltă încărcătură emoțională, dar și o mare responsabilitate. Poate, cel mai valoros transport special pe care Jandarmeria Română îl poate avea în responsabilitate” au scris pe Facebook responsabilii cu comunicarea ai Jandarmeriei Române.

Sfânta Lumină a fost transportată pe traseul Predeal – Brașov. La Predeal, jandarmii au oferit Sfânta Lumină Junilor Brașovului și Ansamblului Feciorilor Făgărașului.

Următoarea oprire a fost la Catedrala din Brașov, de unde Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost distribuită în toată Transilvania.

La final, Sfânta Lumină a ajuns și la Jandarmeria Brașov, ai cărei reprezentanți au scris pe Facebook:

„Când viața ne-a așternut înainte necazuri, Dumnezeu ne-a pus sub picioare o stâncă, iar când necazurile au fost mai mari, Dumnezeu ne-a dat aripi… Iar când credeam că nu mai avem scăpare, Dumnezeu ne-a dăruit, prin Învierea Sa, Sfânta Lumină.”

Cu 13 ani, în urmă, când a fost adusă pentru prima dată Lumina Sfântă de la Ierusalim, ea a fost dusă în Transilvania de un jandarm. De atunci, aceasta a devenit o tradiție anuală care înnobilează misiunile jandarmilor.