Senatorul Konstantin Kosaciov crede că Rusia nu va accepta includerea de noi țări în 'Formatul Normandia'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 02-05-2021 17:08

Includerea Statelor Unite, a Canadei și a Marii Britanii în ”Formatul Normandia” nu ar face decât să încetinească punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk, a declarat vice-speakerul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, comentând inițiativa formulată, în acest sens, de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Este ceva, cu siguranță, absolut greșit; ceva care, cu siguranță, nu va fi acceptat de țara noastră”, a spus el pentru postul de televiziune ”Vmeste-RF”.

Kosaciov este convins că extinderea formatului ”va încetini în mod suplimentar procesul de la Minsk”. În plus, în sud-estul Ucrainei sunt așteptați nu jucători occidentali, ci ”numai politicieni ucraineni, doar președintele Zelenski, deputați din Rada Supremă, pentru a începe cu ei un dialog direct – cum să trăiești sau, poate, să nu trăiești într-un stat numit Ucraina”, a adăugat senatorul.

Mai mult, Statele Unite, Marea Britanie și Canada sunt interesate, în opinia lui, nu de punerea în practică a Acordurilor de la Minsk, ci de menținerea dezbinării dintre Ucraina și Rusia, ”ca, pe această dezbinare, să rezolve propriile obiective în privința Rusiei și într-un context mai global”.