Domeniul regal Săvârșin a fost deschis pentru prima oară publicului

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 02-05-2021 22:51

Domeniul Săvârșin, reședința privată a Familiei Regale în România, a fost deschis pentru prima oară publicului. Vizitatorii pot veni în fiecare sfârșit de săptămână, de acum și până în octombrie. Castelul rămâne deocamdată accesibil doar familiei regale, însă turiștii se pot plimba în parc, pot vedea Casa Musafirilor, dar, mai ales, mașinile Regelui Mihai.

Câteva sute de oameni, unii veniți de la câteva sute de km depărtare, au mers la Săvârșin imediat ce au aflat că domeniul regal este accesibil publicului, potrivit stiri.tvr.ro.

Turiștii se opresc mai întâi în Satul Regal, care include Muzeul Automobilului. Acesta găzduiește maşini noi şi vechi, precum şi expoziţia de fotografii şi documente legate de această pasiune a Regelui Mihai. Și atelierul său mecanic poate fi vizitat.

Parcul Regal se întinde pe 6 hectare și jumătate. Vizitatorii pot descoperi Grădina ascunsă, Micul pavilion, lacul și insula, dar și aleea lungă, realizată după cea de la Castelul Windsor, în Marea Britanie.

Un bilet costă între 5 și 20 de lei, în funcție de obiectivele vizitate. Chiar dacă Domeniul Regal este deja accesibil publicului, deschiderea oficială va avea loc în prezența Majestății Sale Margareta pe 10 mai.