Preşedintele Comitetului olimpic german, Alfons Hoermann, acuzat de promovarea unei 'culturi a fricii'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 06-05-2021 20:24

Angajaţi ai Comitetului olimpic german (DOSB) l-au criticat dur, într-o scrisoare anonimă, pe preşedintele Alfons Hoermann, vorbind chiar despre o ''cultură a fricii'' promovată în cadrul instituţiei, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Scrisoarea, trimisă în atenţia conducerii DOSB, critică şi alte probleme interne, menţionând că o treime dintre angajaţi au discutat problema înainte de a decide să trimită scrisoarea.

Se vorbeşte, de asemenea, despre o lipsă de respect şi de fair-play în cadrul DOSB, subliniindu-se că este ''nevoie de schimbare''. ''Avem nevoie de schimbare şi mai ales de o nouă cultură în interiorul instituţiei! Lucrurile nu pot continua aşa!'', se încheie scrisoarea.

Într-o declaraţie a DOSB se menţionează că federaţia ''confirmă primirea unui e-mail anonim care a fost trimis dintr-un cont fals''. ''Doar unii membri au primit-o, vom verifica cine se află în spatele său'', afirmă DOSB.

Alfons Hoermann a fost reales, în decembrie 2018, în funcţia de preşedinte al DOSB, cu prilejul adunării generale de alegeri care a avut loc atunci la Dusseldorf.

Hoermann, 58 ani, a primit un nou mandat de 4 ani după ce a obţinut 383 voturi şi l-a învins clar pe contracandidatul său, Martin Engelhardt, 61 ani, preşedintele federaţiei de triatlon, care a primit doar 61 de voturi. Engelhardt şi-a dezvăluit intenţia de a candidat chiar înainte de alegeri. Un alt candidat, Thomas Weikert, preşedintele Federaţiei internaţionale de tenis de masă, s-a retras din cursă, invocând lipsa de timp.

Hoermann ocupă postul de preşedinte al DOSB din decembrie 2013.