Constanţa: Zeci de motociclişti şi biciclişti, prezenţi la o campanie de promovare a vaccinării

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 09-05-2021 14:18

Zeci de motociclişti şi biciclişti participă, duminică, în Constanţa, la o campanie de promovare a vaccinării, în special a unui maraton de vaccinare care va avea loc săptămâna viitoare în mall-urile din municipiu. Ei s-au adunat duminică în faţa Pavilionului Expoziţional, unde este amenajat cel mai mare centru de vaccinare din judeţul Constanţa.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a declarat că prin această acţiune este promovat maratonul vaccinări care va fi organizat săptămâna viitoare în mall-uri.

 

“Astăzi avem o acţiune de promovare a vaccinării. Ne-au ajutat bikerii, motocicliştii şi motoscuteriştii. Noi dorim să promovăm evenimentul din weekendul viitor 14- 16 mai în care vom face maratonul de vaccinare în mall-urile din municipiul Constanţa, cele patru mall-uri”, a anunţat Cristina Schipor.

 

La această acţiune a fost prezent şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Constantin Adrian Glugă, în calitate de motociclist.

 

“M-am alăturat dintr-o convingere totală acestei activităţi şi salut iniţiativa instituţiilor care s-au implicat întrucât este evident pentru că toată lumea că doar vaccinându-ne putem să revenim la ceea ce a înseamnat viaţa noastră personală, socială de dinainte de pandemie. Sunt convins că acest demers va avea rezultatul scontat şi sunt convins că undeva în a doua jumătate a acestei veri lucrurile vor sta cu totul şi cu totul altfel faţă de momentul la care vorbim”, a transmis Constantin Adrian Glugă citate de News.ro.

 

Cristina Schipor mai precizat că în Constanţa se fac peste 4.200 de vaccinări pe zi, iar 22% din populaţia judeţului a fost vaccinată cu prima doză.

 

Participanţii la această campanie au pornit apoi pe străzi şi bulevarde din municipiul Constanţa pentru ca mesajul lor să ajungă la cât mai multă lume.