Cehia atacă dur decizia Rusiei de a o include pe lista 'statelor neprietenoase': 'Un pas în continuare către escaladarea relaţiilor'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 14-05-2021 23:33
Actualizat: 15-05-2021 08:07

O decizie a Rusiei de a plasa Republica Cehă pe o listă ''cu ţări neprietenoase'' alături de SUA şi de a limita numărul de angajaţi locali la misiunea lor diplomatică din Moscova este un pas către escaladarea în continuare a relaţiilor, a declarat vineri Ministerul de Externe ceh, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

''Considerăm această acţiune a Federaţiei Ruse ca fiind un pas în continuare către escaladarea relaţiilor nu numai cu Republica Cehă, dar şi cu Uniunea Europeană şi aliaţii săi'', a declarat ministerul într-un comunicat.

Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, conform unui ordin executiv publicat de portalul oficial rusesc de informaţii juridice, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova şi statele occidentale, notează TASS, Reuters şi AFP.

Lista include doar două ţări - Statele Unite şi Republica Cehă - faţă de care se vor aplica măsuri în conformitate cu decretul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, din 23 aprilie, potrivit TASS.