Noi detalii picante despre amorezul Bill Gates: ar fi fost forțat să plece de la Microsoft după o relație cu o subordonată

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-05-2021 17:33
Actualizat: 17-05-2021 19:16

Microsoft a realizat o investigaţie în legătură cu o relaţie intimă pe care cofondatorul companiei, Bill Gates, a avut-o cu o angajată în urmă cu aproape 20 de ani, după ce compania a fost informată în 2019 că acesta a încercat să înceapă o relaţie amoroasă cu persoana respectivă, a anunţat luni Microsoft, relatează Reuters, arată Agerpres.

Compania a precizat că i-a fost semnalat în ultima jumătate a anului 2019 că Bill Gates a "încercat să iniţieze o relaţie intimă cu o angajată a companiei în anul 2000", a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft într-un comunicat.

"Un comitet al consiliului de administraţie a examinat problema, ajutat de o firmă de avocatură pentru a efectua o investigaţie amănunţită. Pe tot parcursul anchetei, Microsoft a oferit sprijin extins angajatei care a semnalat acest caz", se precizează în comunicat.

Wall Street Journal a raportat duminică că membrii consiliului de administraţie au decis că relaţia lui Gates cu angajata a fost inadecvată şi că el ar fi trebuit să demisioneze în 2020, citând persoane apropiate acestui caz.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze dacă consiliul de administraţie a hotărât că Gates ar fi trebuit să plece.

Într-un comunicat transmis Wall Street Journal, un purtător de cuvânt al lui Bill Gates a declarat că decizia sa de a părăsi consiliul de administraţie al Microsoft nu a avut nicio legătură cu relaţia sa cu o angajată.

"A fost o aventură în urmă cu aproape 20 de ani care s-a încheiat pe cale amiabilă. Decizia lui Bill de ieşi din consiliu nu a avut nicio legătură cu această chestiune", se mai arată în comunicat.

"De fapt, el şi-a exprimat interesul să petreacă mai mult timp în cadrul organizaţiei sale filantropice create în urmă cu câţiva ani", se precizează în document.

Miliardarul, care a cofondat Microsoft în 1975 şi a fost director executiv până în 2000, şi-a anunţat în martie 2020 retragerea din consiliul de administraţie pentru a se concentra mai mult pe activităţi caritabile.

Bill Gates şi soţia sa, Melinda, au depus actele de divorţ la începutul acestei luni după 27 de ani de căsătorie.