Nemții dau un semnal: Cer MODIFICAREA modului de politică făcut până acum de Angela Merkel

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 17-05-2021 20:09
Actualizat: 17-05-2021 21:36

Cei mai mulţi cetăţeni germani aşteaptă schimbarea politicilor guvernamentale, în principal în contextul tranziţiei ecologice şi în privinţa integrării imigranţilor extracomunitari, relevă un sondaj de opinie.

Peste 60% (61,5%) dintre cetăţeni vor schimbarea actualului Guvern, condus de cancelarul Angela Merkel, iar 67% aşteaptă schimbarea politicilor guvernamentale în multe domenii, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Allensbach, informează publicaţiile Süddeutsche Zeitung şi Die Welt.

Peste 55% (55,4%) dintre persoanele intervievate doresc politici diferite în domeniul protecţiei mediului, 54,9% aşteaptă noi reguli privind integrarea imigranţilor extracomunitari, 53,9 vor modificarea sistemului de pensii, iar 52,4% cer reformarea sistemului educaţional, scrie mediafax.ro.

Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, este creditată cu 25% din intenţiile de vot, Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) este la nivelul de 24%, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) beneficiază de cotă de popularitate de 16%, relevă un alt sondaj de opinie, realizat de Institutul INSA, pentru publicaţia Bild am Sonntag. Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 12%, iar Partidul Liber-Democrat (liberal) este la nivelul de 11%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.