Gigi Becali își asumă noi riscuri, după dosarul 'Valiza' - O 'șampanie grasă' pentru FC Botoșani ca să o încurce pe CFR Cluj

Autor: George Traicu
Publicat: 17-05-2021 18:03
Actualizat: 17-05-2021 19:16

Lupta pentru titlu în Liga I se ascute iar Gigi Becali își asumă di nou riscuri promițâdu-i lui Valeriu Iftime o ”șampanie grasă” dacă FC Botoșani o încurcă pe CFR Cluj.

„Dacă fac măcar un egal, o să mă întâlnesc cu el să beau o șampanie grasă. Dar înainte nu-i dau, că dacă îi dau înainte, se zice că e corupție, că i-am dat telefon și am influențat, că patronul după aia merge la echipă și o încurajează.

Vine un procuror și zice că «pentru că i-ai dat telefon lui Iftime, el a mers și a încurajat echipa, care a jucat cu mai multă dăruire». Ca dovadă, a corupt pe Botoșani să joace mai bine fotbal (n.r. - râde). Îți dai seama? Ăștia au minte bolnavă, nu te pui cu ei. Ei nu-s vinovați, dracii le întunecă mintea, le spune «faceți împotriva lui Becali orice»”, a declarat Becali la Pro X.

Gigi Becali a fost condamnat 3 ani pentru dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa în 2006 şi U Cluj în 2008. În primul caz, câte 5.000 de euro în caz de egal şi 10.000 pentru o victorie cu Rapid. În cazul U Cluj, le-a promis „şepcilor” 1.700.000 de euro pentru a încurca CFR-ul în ultima etapă, banii fiind duși de Teia Sponte. Procurorii l-au acuzat pe Becali că ar fi antedatat acte ce sugerau că suma de bani era menită cumpărării unui teren în Cluj.