Afacere în pandemie: Un întreprinzător din Franţa face săpun cu mucus extras de la mii de melci

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 18-05-2021 07:29

Un întreprinzător în vârstă de 28 de ani din Franţa foloseşte mucus extras de la cele câteva mii de melci pe care îi creşte pentru a produce săpun, pe care îl vinde în pieţele locale, relatează luni Reuters, potrivit Agerpres.

Antreprenorul, care creşte melci într-un spaţiu închis din curtea casei, a început această afacere în luna decembrie. ''Totul se rezumă la dexteritate'', a declarat Desrocher în timp ce atingea un melc pentru a extrage mucus. El a precizat că procesul nu omoară aceste vieţuitoare. ''Îl ating doar cu degetul, se observă că nu este ceva violent, este simplu'', a explicat el.

Fost tehnician IT din cadrul forţelor aeriene, Desrocher a luat decizia de a începe să crească melci în comuna Wahagnies din nordul Franţei din dorinţa de a se ''întoarcere la natură''.

''Odată ce observi şi înţelegi modul în care se comportă melcii, înţelegi că sunt, de fapt, foarte adorabili'', a spus Desrocher. ''Este un animal pe care îl iubesc'', a adăugat el.

Antreprenorul a crescut în total 60.000 de melci. Pe măsură ce intră în sezonul reproductiv, majoritatea sunt transferaţi într-un spaţiu mai generos, în timp ce în jur de 4.000 de exemplare sunt ţinute într-o incintă la el acasă pentru recoltarea mucusului.

Un singur melc va produce aproximativ 2 grame de mucus, ceea ce înseamnă că el are nevoie de aproximativ 40 de melci pentru a produce 80 de grame de mucus - suficient pentru a fabrica 15 bucăţi de săpun de câte 100 de grame.

''Avem nevoie de o mulţime de melci'', a spus el.

Deşi destul de neobişnuit în produsele cosmetice occidentale, mucusul de melc a devenit un ingredient tot mai comun în alte regiuni, inclusiv în produse de înfrumuseţare coreene, datorită proprietăţilor anti-îmbătrânire.

Potrivit lui Desrocher, mucusul conţine molecule de colagen şi elastină, care are proprietăţi anti-îmbătrânire şi de vindecare a pielii.

Melcii îşi folosesc în mod natural mucusul secretat pentru a-şi repara cochiliile dacă acestea se deteriorează, a spus el.

Desrocher a declarat că intenţionează să atingă o producţie de 3.000 de bucăţi de săpun cu mucus de melc în primul an de activitate.