Poliția Română a postat imaginile care SMULG ZÂMBETE: puiuț de urs accidentat, SALVAT de oamenii legii

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 20-05-2021 14:09

O echipă de specialiști a salvat un pui de urs care s-a lovit după ce a căzut de la înălțime. Inițial, s-a crezut că este vorba despre un act de braconaj, dar participanții la acțiunea de salvare a ursului nu au găsit capcane.

Un pui de urs, lovit la un picior după ce a căzut de la mare înălțime, a fost salvat de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Gărzii Naționale de Mediu– Comisariatul Județean Sibiu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu și Ocolului Silvic Avrig.

Incidentul s-a produs miercuri. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un urs ar fi prins într-o capcană.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii specializați în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puiul de urs. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că exemplarul de aproximativ 3 kilograme nu avea răni de tipul celor provocate de braconieri. De asemenea, în zonă nu au fost găsite capcane sau lațuri destinate capturării animalelor salbatice, înlăturându-se ipoteza actului de braconaj.

Deoarece era lovit la un picior, puiul de urs a fost transportat la Grădina Zoologică Sibiu pentru acordarea de îngrijiri medicale.