Pentru a nu fi confundate, medicii recomandă femeilor transsexuale să folosească ruj și să poarte rochii când vin în spitale

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 20-05-2021 21:53
Actualizat: 20-05-2021 21:57

O parte din medicii din Marea Britanie le cer femeilor transgender să se dea cu ruj și să poarte haine de damă pentru a-și dovedi genul și pentru a fi eligibile să primească tratament, conform . Membrii parlamentului britanic au audiat martori care au denunțat transfobia cadrelor medicale, în timpul unei discuții legate de reformarea Gender Recognition Act (GRA), care a avut loc pe 13 mai. Actul solicită în prezent persoanelor transgender să aducă dovezi detaliate legate de procedura de schimbare de sex pentru a primi îngrijiri medicale.

Dr. Harriet Hutchinson, de la Action for Trans Health Durham, le-a spus parlamentarilor că definiția schimbării de sex din GRA este rigidă și îi forțează persoanele trans să adere la stereotipuri legate de feminitate sau masculinitate pentru a avea acces la îngrijiri medicale.

Hutchinson a spus comisiei că medicii se folosesc de îndrumările actuale pentru a chestiona femeile transgender în legătură cu genul și pentru a le critica pentru că nu folosesc ruj și nu vin îmbrăcate în rochii la consult.

„Ideea de a fi nevoit să-ți demonstrezi genul este foarte limitată și forțează persoanele trans să se rezume la stereotipuri ale societății pentru a primi un diagnostic”.

Activiștii și organizațiile pentru drepturile transsexualilor solicită reformarea actului și adăugare unor definiții mai incluzive privind schimbarea de sex.