Liberalii mizează pe un avocat de 27 ani să câștige primăria unui oraș din Transilvania

Autor: Ionel Dancu, Reporter
Publicat: 21-05-2021 19:33
Actualizat: 21-05-2021 20:49

Filiala judeţeană PNL Sălaj şi-a lansat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al oraşului Şimleu Silvaniei, în persoana avocatului Mihai Cristian Lazăr.

Prezent la eveniment, preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne, a spus despre candidatul liberal că deși este foarte tânăr, este extrem de ambiţios şi are viziunea specifică generaţiei tinere pe care o reprezintă.

Mihai Cristian Lazăr are 27 de ani și este băiatul actualului viceprimar cu atribuții de primar al orașului. A absolvit facultatea de drept la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, din 2017 este avocat, iar în 2018 a absolvit un master în „Științe penale și criminalistică”, tot la Babeș-Bolyai.

Sloganul candidatului PNL va fi 'Alege Viitorul'.

Cristian Lazăr a menţionat, la rândul său, că doreşte să atragă la Şimleu Silvaniei fonduri europene şi private, pentru dezvoltarea oraşului.

Postul de primar din Şimleu Silvaniei a devenit vacant după ce fostul primar, Septimiu Ţurcaş, a fost condamnat, la finalul anului 2020, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Alegerile locale parțiale vor avea loc pe 27 iunie.