Mai multe locuri fără taxă la admiterea 2021 la Universitatea Transilvania

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 21-05-2021 15:31

Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs, pentru admiterea 2021, un număr de 2.900 de locuri finanţate de la buget, cu 50 mai multe faţă de anul trecut, la acestea adăugându-se alte peste 3.300 de locuri cu taxă, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ superior remis, vineri, AGERPRES.

Astfel, pentru anul universitar 2021-2022, la Universitatea Transilvania din Braşov vor fi disponibile 6.250 de locuri.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Ştiinţe economice şi administrarea afacerilor (625), la Facultatea de Litere (520) şi la Facultatea de Inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor (515).

Facultăţii de Medicină i-au fost alocate peste 350 de locuri, dintre care aproximativ 150 de locuri finanţate de la buget.

La fel ca în 2020, şi în acest an admiterea se va desfăşura online, doar pe bază de dosar, conform criteriilor stabilite de fiecare facultate, excepţie făcând Facultăţile de Medicină, Muzică, Educaţie fizică şi sporturi montane şi Psihologie şi ştiinţele educaţiei.

Înscrierea candidaţilor se va face online, pe site-ul admitere.unitbv.ro, până în 17 iulie.

La Facultatea de Medicină, probele scrise vor avea loc în 22 şi 23 iulie, iar la Facultatea de Muzică şi la cea de Educaţie fizică şi Sporturi montane, probele eliminatorii vor avea loc între 19 şi 21 iulie. Tot atunci se vor desfăşura şi probele eliminatorii la "Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar" şi la "Psihopedagogie specială", din cadrul Facultăţii de Psihologie şi ştiinţele educaţiei.

Şi la masterat, numărul de locuri finanţate de la buget pentru anul universitar 2021-2022 este mai mare comparativ cu anul trecut.

Anul acesta vor fi scoase la concurs 1.380 de locuri fără taxă, cu 30 mai multe faţă de anul universitar precedent. În total, la masterat, la Universitatea Transilvania din Braşov vor fi disponibile peste 3.000 de locuri.

De asemenea, vor exista locuri disponibile şi la învăţământul la distanţă ori cu frecvenţă redusă, dar şi locuri pentru categorii defavorizate, pentru românii de pretutindeni sau pentru studenţii internaţionali din afara Uniunii Europene.

Pentru admiterea din acest an, taxele, atât cele de şcolarizare, cât şi cele de admitere rămân neschimbate faţă de anul trecut, respectiv de 250 de lei la Facultatea de Medicină, respectiv de 200 de lei la celelalte facultăţi, iar taxele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 de lei, în funcţie de profilul ales.